Voor dit gerecht gebruik je kleine pitabroodjes die je zelf naar wens vult. Vul ze alle drie met hetzelfde, of maak 3 verschillende varianten. Kies uit bietensalade, tomatensalade, gebakken venkel, tzatziki of plakjes komkommer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
3 stuk(s)
Mini-pitabroodjes
(Bevat Gluten)
¼ stuk(s)
Komkommer
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Gekookte rode bieten
3 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Rasp ondertussen de helft van de komkommer met een grove rasp en meng in een kom met de yoghurt, de helft van de oregano en peper en zout naar smaak. Snijd de overige komkommer in plakken en bewaar in een aparte kom. Bewaar beide in de koelkast tot gebruik.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de venkel, knoflook en overige oregano en 1 el water p.p. afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat en rode bieten in kleine blokjes en bewaar in twee aparte kommen. Snijd de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta. Verdeel de feta, bladpeterselie, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn apart over de tomaat en bieten. Breng beide op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Zet alle ingrediënten op tafel en laat ieder naar wens de pitabroodjes vullen. Vergeet niet de komkommer en tzaziki uit de koelkast te halen!