Pita's met BBQ-portobello en aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en koolsla

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

2 stuk(s)

Portobello

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3651 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten51.2 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels11.5 g
Eiwitten18.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Large Frying Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne ringen.
  • Verhit een grote pan zonder olie op hoog vuur. Snijd de portobello in reepjes van ongeveer 1 cm dik en bak 2 - 3 minuten, of tot ze rondom bruin kleuren.
Mengen
2
  • Voeg de boter, knoflook, ui, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) de en puntpaprika toe en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Snijd de verse kruiden grof en houd de helft apart. Leg de overige kruiden in een kom.
  • Voeg de slamix, zonnebloempitten, mayonaise en wittewijnazijn toe aan de kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Barbecuesaus maken
3
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met de honing, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Haal de pan van het vuur en roer de saus door de paddenstoelen (zie Tip).

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met aioli naar smaak.
  • Vul de pita's met de koolsla en de portobello. Verdeel de overige vulling naast de pita's en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli