Pita's met falafel en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met falafel en yoghurtsaus

Pita's met falafel en yoghurtsaus

met verse kruiden, paprika en zoetzure ui

Verbeterd ingrediënt in je box! De falafelballetjes zijn nu nog lekkerder van smaak en textuur. Genieten maar!

Labels:
Veggie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Falafel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Radicchio en romaine

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3179 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels8.9 g
Eiwitten18.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Tip: In deze stap verwarm je de oven om later de pita in te verwarmen, maar je kunt ook een broodrooster gebruiken.

Ui inleggen
2
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker en de helft van de ui (zie Tip). 
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de paprika 4 minuten.
  • Voeg de overige ui toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de honing toe en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de paprika.

Falafel bakken
3
  • Meng de za'atar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm. 
  • Verdeel de pitabroodjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de falafel in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de verse kruiden met de yoghurt, de mayonaise en het azijnmengsel van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de pitabroodjes met de sla, komkommer, gebakken groenten, ingelegde ui en falafel.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.