Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Snijbonen
¾ stuk(s)
Wortel
125 ml
Kokosmelk
⅓ zakje(s)
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
300 ml
Zoutarme groentebouillon
½ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje voor 300 ml water, vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken en voeg de sojasaus enkel bij serveren naar smaak toe.
Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?
Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Door regelmatig zee gevangen vis, ei, zuivel en/of zeewier te eten hoef je je daar geen zorgen om te maken.