De pastaschotel krijgt zijn pittige smaak door de rode peper die je door de saus verwerkt, waar verder prei (bekijk een leuke video van onze leverancier op ons YouTubekanaal!), tomaat en ui in zit. De pittige smaak combineert goed met de smaak van de forel, die op ambachtelijke wijze is gerookt boven een eikenhoutvuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Knoflookteen
½
Ui
¼
Rode peper
½
Prei
2
Pruimtomaat
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
70 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook, ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei toe en roerbak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de crème fraîche en tomaat toe en laat de saus 1 - 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Voeg de penne en de helft van de gerookte forel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de overige forel. Besprenkel naar smaak met een scheutje extra vierge olijfolie en bestrooi met de pompoenpitten.