Pittige risotto met ontbijtspek en prei
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Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Pittige risotto met ontbijtspek en prei

met rucola en pecorino

Weet jij wat risottorijst zo geschikt maakt voor dit gerecht? De rijstkorrels bevatten meer zetmeel dan andere rijstsoorten, wat zorgt voor een extra romige structuur.

Labels:
Familie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

15 gram

Geraspte pecorino DOP

¾ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Rode peper

4 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2869 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.9 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C et préparez le bouillon du risotto avec par personne: 1/4 de cube de bouillon dans 200 ml d'eau. Émincez l'échalote et émincez l'ail en tranches très fines.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Préparer le risotto
2

Faites chauffer le beurre dans la casserole et faites-y revenir l'ail et l'échalote 1 à 2 minutes à feu moyen. Ajoutez-y le riz pour risotto et faites-le sauter 1 minute. Ajoutez 1/3 du bouillon et laissez les grains de riz l'absorber lentement. Remuez régulièrement.

Tip: Heb je nog een restje witte wijn in huis? Dit is een klassieke smaakmaker in risotto. Blus bij stap 2 de rijst af met een scheutje witte wijn voor je de bouillon toevoegt.

Ajouter le pecorino
3

Une fois le bouillon absorbé par les grains de risotto, rajoutez 1/3 du bouillon et recommencez avec le reste. Le risotto est cuit dès que les grains sont moelleux à l'extérieur mais encore légèrement croquants à l'intérieur. Comptez environ 20 à 25 minutes. Ajoutez éventuellement un peu d'eau pour faire cuire les grains encore un peu. Mélangez le pecorino râpé au risotto.

Enfourner le lard
4

Pendant ce temps, coupez le poireau en deux dans la longueur, puis en fines demi-rondelles. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Séparez les tranches de lard les unes des autres et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 8 à 10 minutes pour qu'elles soient croquantes.

Tip: Elke oven is anders, controleer daarom regelmatig en bak het ontbijtspek korter of langer tot ze mooi krokant zijn.

Cuire le poireau
5

Faites chauffer l'huile de tournesol dans la sauteuse et faites-y cuire le poireau et le piment rouge 6 à 8 minutes à feu moyen-vif en remuant. Le poireau peut être encore "al dente". Mélangez-le au risotto avec la moitié de la roquette. Salez et poivrez éventuellement. Attention : le bouillon et le lard sont déjà assez salés.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Servir
6

Disposez le reste de roquette sur les assiettes. Servez le risotto par-dessus et émiettez-y le lard.

Tip: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?