Pittige rode curry met kippendij en feta
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Pittige rode curry met kippendij en feta

Pittige rode curry met kippendij en feta

met spinazie, linzen en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Rode currykruiden

1.5 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Spinazie

½ blik(ken)

Linzen

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3678 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten38 g
Zout6 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Cuire au wok
1

Dans la casserole, portez un bon volume d’eau avec 30 ml de lait de coco par personne à ébullition pour le riz. Faites-le cuire 12 à 15 minutes, égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans le wok. Faites-y revenir l’oignon 1 minute. Ajoutez les émincés de poulet et 1,5 cc d’épices de curry rouge par personne, puis faites cuire le tout 3 minutes.

Préparer le curry
2

Coupez la tomate en dés. Épépinez et émincez le piment rouge. Ajoutez les épinards, éventuellement en plusieurs fois et faites-les cuire 1 minute. Ajoutez les lentilles, les dés de tomate, le piment rouge, la sauce de poisson et 60 ml de lait de coco par personne. Émiettez 1/8 de cube de bouillon de volaille par personne au-dessus du wok et réchauffez le tout 4 minutes.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Vind jij de saus te waterig? Laat de curry dan nog wat langer pruttelen zonder deksel zodat de saus kan inkoken.

Préparer les garnitures
3

Taillez le citron vert en quartiers. Hachez grossièrement le persil plat. Émiettez la feta.

Servir
4

Goûtez le curry et ajoutez du sel et du poivre à votre goût. Servez le riz dans des bols ou des assiettes creuses et déposez le curry par-dessus. Garnissez le plat avec la feta, du persil et des quartiers de citron vert.