Pizza bianco met courgettebodem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianco met courgettebodem

Pizza bianco met courgettebodem

met courgette, champignons en pesto

Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Coole courgette zit bomvol vitamine C en is rijk aan ijzer en calcium.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

25 gram

Pesto genovese

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

195 gram

Courgette pizzabodem

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3741 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.2 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.

Tip: In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!

Bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de courgette-pizzabodems over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.
Pizza's bakken
4
  • Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige Italiaanse kaas over de courgette-pizzabodems.
  • Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Pizza's afmaken
5
  • Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd.
  • Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.

Serveren
6
  • Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.