Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Au grana padano et à la ricotta

Bestaat een gezonde pizza? Ja, namelijk met een dunne bodem van volkoren meel met daarop groenten en vezels. En niet met 1, maar 2 soorten kazen - de milde en romige ricotta, in combinatie met de pittige Grana Padano.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Venkel

1 blik(ken)

Tomatenpuree

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Saus bakken
3

Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta en 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Smeer het platbrood in met de tomaat-ricottapuree.

Platbroden beleggen
4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overíge ricotta en Grana Padano op de groenten.

Platbroden afbakken
5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de platbroden 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Voeg naar smaak extra rucola toe.