Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Libanees flatbread
2.5 gram
Vers basilicum
40 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door (zie TIP).
Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons 6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven (zie TIP).
Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.
Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.