De grootte en stevigheid van portobello's maakt ze ideaal om te grillen en te vullen - of om te gebruiken als een hartig, plantaardig alternatief voor vlees!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Portobello
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
0.16 zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Passata
10 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Ei, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Veldsla
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
½ el
Extra vierge olijfolie
1.25 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten. Verwijder het deksel en bak de aardappelen nog 5 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar apart. Leg de portobello's in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de portobello's 8 - 10 minuten in de oven. Snijd de courgette en de steeltjes van de portobello's in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en voeg de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.
Haal ondertussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht af. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de kaas. Bak de portobello's nog 5 - 7 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in dunne partjes en voeg toe aan de saladekom. Voeg de sla toe en schep goed door de dressing.
Leg de gevulde portobello's op de borden en schep de gebakken patatjes ernaast. Verdeel de salade over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Serveer met mayonaise naar smaak.