Luxe pizza met worst en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe pizza met worst en broccolini

Luxe pizza met worst en broccolini

met pesto, rucola, kerstomaten en mozzarella

Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Broccolini

20 gram

Rucola

65 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5666 kJ
Energie (kcal)1354 kcal
Vetten73.4 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels7.5 g
Eiwitten49.9 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Snijd de worst open en knijp het worstvlees uit het vel. Scheur het worstvlees in kleine stukjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Bewaar het pizzadeeg in de koelkast tot stap 3 voor het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Breng een pot met water en een flinke snuif zout aan de kook.
  • Meng in een kleine kom de passata met de knoflook, Italiaanse kruiden, suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broccolini in de lengte en kook 1 - 2 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza beleggen
3
  • Leg de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem. 
  • Beleg de pizza met de ui, het worstvlees, de broccolini en de mozzarella. 
  • Besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de overige extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kerstomaten in kwarten.
  • Snijd de pizza in stukken en verdeel de rucola en kerstomaten erover. Besprenkel met de pesto.