Flatbreadpizza's met kastanjechampignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flatbreadpizza's met kastanjechampignons en mozzarella

Flatbreadpizza's met kastanjechampignons en mozzarella

met paprika en Midden-Oosterse kruiden

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

125 gram

Kastanjechampignons

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3070 kJ
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten33.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Snijd de champignons in schijfjes en de paprika in dunne ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 – 4 minuten.

Tomatensaus maken
4

Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza beleggen
5

Smeer de flatbreads in met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over de flatbreads en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de flatbreadpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende flatbreads dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.