Tex-Mex pizza met avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex pizza met avocado

Tex-Mex pizza met avocado

met mais en witte kaas

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer bijvoorbeeld 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1034 kcal
Energie (kJ)4327 kJ
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten115.7 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.3 g
Eiwitten33 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden, de knoflook en de tomatensaus toe en verwarm 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil (zie Tip). Snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocado. Wat je overhoudt is heerlijk op een boterham bij de lunch met tomatenplakjes, peper en zout.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocado en de witte kaas. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocado.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.