Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Met een heerlijke gemengde sla van rode sla, veldsla en lollo bianca

Je vult het volkoren platbrood met kruidige gyros van kalkoenvlees. Voor een lekkere gyros is niet alleen de kwaliteit van het vlees belangrijk, maar ook de marinade. De gyros is voorgekruid met traditionele Griekse gyroskruiden en uien. De rettichsalade zorgt voor wat frisheid. Deze langwerpige witte wortel heeft een pittige smaak.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

½

Gele paprika

1

Tomaat

50 gram

Rettich

20 gram

Gemengde sla

125 gram

Kalkoengyros

1

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

½ el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

Snijd de rettich
1

Snipper de ui. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de tomaat klein. Snijd de rettich in de lengte doormidden en snijd of schaaf met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Maak een dressing van de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout.

2

Meng in een saladekom ¼ deel van de ui met de tomaat, rettich en de slamelange.

Bak de kalkoengyros met de paprika
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paprika en overige ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalkoengyros toe en roerbak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng ondertussen de dressing met de salade en verwarm het Libanese platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Serveer het platbrood met de salade
5

Smeer het Libanese platbrood in met de Turkse yoghurt, beleg met kalkoengyros en salade en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade.