Platbroodpizza met gegrilde courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas

Deze pizza is supermakkelijk te maken, doordat je als bodem Libanees platbrood gebruikt dat je maar kort hoeft af te bakken. Het beleg bestaat uit een combinatie van de klassieke smaken van kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Kastanjechampignons

125 gram

Passata

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grillpan
Koekenpan
Kleine kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit de olijfolie in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur.

Saus mengen
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata met de knoflook. Smeer 2 Libanese platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens de courgette en de kastanjechampignons over de pizza's.

Pizza's bestrooien
4

Bestrooi de pizza's met de geraspte belegen kaas, de walnoten en de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier en bak ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

Overige pizza's
5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.