Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
165 gram
Champignons
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Passata
0.99 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Libanees flatbread
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de koemelkmozzarella in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie Tip). Hak ondertussen de blaadjes van het basilicum fijn.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.