Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediteraanse en Mexicaanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
165 gram
Champignons
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
1.5 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Libanees flatbread
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
5 gram
Vers basilicum
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Préchauffez le four à 200°C. Écrasez ou émincez l’ail.
Coupez les champignons en lamelles et le poivron en fines lanières. Émincez l'oignon rouge en fine demi-rondelles. Déchirez la mozzarella en petits morceaux.
Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Pendant ce temps, mélangez la passata, l’ail, le paprika en poudre et les épices du Moyen-Orient dans le bol, puis salez et poivrez.
Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez-le des champignons, d'oignon rouge et poivron, puis saupoudrez d’origan séché, de fromage râpé et de mozzarella. Enfournez les pizzas sur pain plat 7 à 8 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé (voir conseil). Pendant ce temps, ciselez finement les feuilles de basilic.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les du basilic. Arrosez-les d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.