Gevulde paprika met romige Italiaanse kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

met rijst en veldsla

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? (Het juiste antwoord is: vitamine C)

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Rode paprika

65 gram

Champignons

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)802 kcal
Energie (kJ)3353 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Paprika's bakken
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de groene steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Vulling maken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing. 

Paprika's vullen
5

Meng de rijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel. 

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Daarnaast is paprika is ook rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Serveren
6

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.