Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

met avocado, appelsien en komkommer

Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan in de koelkast, zo blijft hij het langst goed.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Bruine snelkookrijst

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

25 gram

Bloem

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3620 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.2 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Bord
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein klontje boter in een pot op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en bouillon toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst in 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen en snijd in blokjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes en de avocado in plakken.
Beslag maken
2
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruiden, de bloem en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). 

Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.

Kip frituren
3
  • Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.
  • Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken.
  • Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 2 - 3 minuten.
  • Draai voorzichtig om en bak nog 2 - 3 minuten tot ze goudbruin kleuren (zie Tip).

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, de mayonaise en honing.
  • Roer de wittewijnazijn door de rijst.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel alles over de rijst. Besprenkel met de saus en garneer met de sesamzaadjes.