Gebakken appel met rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken appel met rozijnen

Gebakken appel met rozijnen

Met kaneel, amandelen en zure room

Dit simpele dessert is perfect voor een koude winteravond. Je bakt de appel en rozijnen met de kaneel in boter tot een smeuïg geheel, dat een beetje lijkt op de vulling van een appeltaart. Een flinke schep zure room voor de nodige frisse smaak en genieten maar!

Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Appel

80 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 el

Gemalen kaneel

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2017 kJ
Energie (kcal)482 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers58.9 g
Vezels8 g
Eiwitten6 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Bakken
1

Schil de appel (elstar), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.

Amandelschaafsel roosteren
2

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
3

Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen.