Portobello zit vol met vitamine B2 en is daarom zeer geschikt als vleesvervanger. Je serveert hem vandaag met geitenkaas en honing.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Portobello
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Snijd de ui in ringen. Halveer de rode kerstomaten. Snijd de paprika in blokjes. Was de aardappelen grondig en snijd in lange smalle partjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 15 - 20 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pot en bak 15 minuten verder.
Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op dat de aardappelen niet verbranden en schep regelmatig om.
Leg de portobello met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Vul de portobello met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goeie smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?
Meng ondertussen de ui en paprika in een ovenschaal (zie Tip). Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven, voeg dan de tomaten toe en bak 10 minuten verder.
Tip: Gebruik eventueel 2 ovenschalen om de groenten sneller en gelijkmatiger te bakken.
Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.
Verdeel de aardappelen en portobello over de borden. Schep de ovengroenten ernaast. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.