Gepaneerde portobello met gebakken aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

met uienchutney

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:
Veggie
Vegan
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

160 gram

Portobello

25 gram

Panko paneermeel

300 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Pikante uienchutney

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Gesneden rode ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3705 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers24 g
Vezels13.8 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Aardappelblokjes bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig (zie Tip). Voeg in de laatste 6 - 8 minuten de puntpaprika, de sjalot en 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen om de aardappelblokjes te bakken.

Ui karamelliseren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op laag vuur. Bak de gesneden rode ui 10 - 12 minuten. Voeg daarna de uienchutney toe met per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Portobello paneren
4

Meng 2 el bloem en 30 ml water per persoon in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met peper en zout. Snijd de portobello in kwarten. Rol de kwarten portobello door het bloemmengsel. Haal de portobello vervolgens door de panko totdat deze volledig is bedekt (zie Tip).

Tip: Gebruik tijdens het paneren 2 handen: een natte en een droge hand. Gebruik een hand voor het bloemmengsel en gebruik je andere hand om de portobello door de panko te halen.

Portobello bakken
5

Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie goed heet worden en bak de portobello 4 - 5 minuten per kant, of totdat deze goudbruin kleurt. Bestrooi de portobello's in de laatste minuut met de overige Italiaanse kruiden. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes met de groenten over de borden. Leg de portobello's ernaast en serveer met de gekaramelliseerde rode ui. Garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.

Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.