De portobello is misschien wel de mooiste champignon die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Roseval aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Portobello
50 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.
Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Servez les pommes de terre et les portobellos accompagnés des légumes cuits au four sur les assiettes. Garnissez de persil et aspergez à souhait d’huile d’olive vierge extra.