Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree

Kipfilet bevat weinig vet en veel eiwitten. Je bereid er vandaag een bijzondere aardappelpuree bij - de pompoen zorgt voor een en smeuïg en zoet geheel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

⅕ stuk(s)

Butternut squash

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2608 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers10 g
Vezels14.2 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de pompoen in twee en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Weeg de pompoen af en snijd in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen (zie Tip).

Tip: Heb je pompoen over? Snijd in blokjes en maak er soep van of vries in om later te gebruiken in een soep of stoofpotje.

Koken
2

Breng ruim water met een snuf zout en de vadouvan aan de kook in een pan met deksel. Voeg de aardappel en de pompoen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet, sjalot en champignons 8 - 12 minuten. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Jus maken
4

Voeg per persoon: 1 el roomboter en 3 el kookvocht toe aan de champignons met sjalot om een jus te maken. Verwarm de jus 3 minuten op laag vuur en breng op smaak met peper en zout. 

Puree maken
5

Stamp de pompoen en de aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schep de kipfilet ernaast en serveer met de paddenstoelenjus.