Kipfilet bevat weinig vet en veel eiwitten. Je bereid er vandaag een bijzondere aardappelpuree bij - de pompoen zorgt voor een en smeuïg en zoet geheel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
⅕ stuk(s)
Butternut squash
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
5 ml
[Plantaardige] melk
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de pompoen in twee en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Weeg de pompoen af en snijd in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen (zie Tip).
Tip: Heb je pompoen over? Snijd in blokjes en maak er soep van of vries in om later te gebruiken in een soep of stoofpotje.
Breng ruim water met een snuf zout en de vadouvan aan de kook in een pan met deksel. Voeg de aardappel en de pompoen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet, sjalot en champignons 8 - 12 minuten. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Voeg per persoon: 1 el roomboter en 3 el kookvocht toe aan de champignons met sjalot om een jus te maken. Verwarm de jus 3 minuten op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de pompoen en de aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Schep de kipfilet ernaast en serveer met de paddenstoelenjus.