Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
60 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)
100 gram
Broccolini
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Gele wortel
175 ml
Zoutarme groentebouillon
50 ml
Water
1 el
Olijfolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
30 ml
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pot met deksel. Haal de pot van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Snijd de peterselie fijn.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.
Meng in een kom de tahinsaus met het water voor de saus. Meng de helft van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan met kabeljauw van het vuur en voeg de tahinisaus toe.
Roer de Midden-Oosterse kruiden door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous op diepe borden en leg de kabeljauw in de saus hier bovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.