Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelen

Nieuw in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten46.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta. 
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
Bakken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat afgedekt staan.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en bak het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudkleurig is. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak al roerend 1 minuut mee. Breng goed op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Voeg de knoflook, rode peper, extra vierge olijfolie, 2/3 van de bladpeterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in de pan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn. 
Serveren
4
  • Meng de knoflook-rodepepermix en 2 - 3 el kookvocht per persoon door de pasta en verhit al roerend nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de kaas, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.