De combinatie van zeevruchten en de Mexicaanse keuken vindt zijn oorsprong in de kustgebieden van Mexico, waar verse vis en schaaldieren in overvloed aanwezig zijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)
1 stuk(s)
Little gem
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Mango
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
½ el
Rodewijnazijn
1 tl
Suiker
1.5 el
Zonnebloemolie
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
[Zoutarme] sojasaus
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kom de rodewijnazijn en suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door. Zet apart tot serveren en roer af en toe door.
Schil of was de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1cm dik. Voeg toe aan een kom en besprenkel met 1/3 van de zonnebloemolie. Schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven. Bestrooi met de helft van de Koreaanse kruidenmix en schep goed om. Zet terug in de oven en bak nog 15 - 20 minuten.
Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met de overige Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met 1/3 van de zonnebloemolie. Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier, met de huid naar beneden. Leg de ongepelde knoflookteen ernaast, bak 10 - 12 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen de tortilla's 2 - 3 minuten in de oven. Schil de mango en snijd in reepjes. Snijd de sla grof. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, de helft van de sojasaus, de helft van de mayonaise en de overige zonnebloemolie.
Rasp de schil van de citroen en pers uit boven een kom. Haal, zodra de zalm klaar is, de huid eraf. Voeg de zalm toe aan de kom en gebruik 2 vorken om in grote snippers te scheuren. Voeg de zoete Aziatische saus en de overige sojasaus toe. Knijp de geroosterde knoflook uit boven een kleine kom. Voeg de overige mayonaise en 1 tl citroenrasp per persoon toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de mango en sla toe aan de saladekom. Schep goed om met de dressing. Vul de tortilla's met wat van de salade, de zalm en de zoetzure ui. Besprenkel met wat van de knoflookmayonaise en serveer de de overige knoflookmayonaise met de frieten. Serveer de overige salade ernaast.