Receptontwikkelaar Naomi haalde voor dit gerecht de pap - euh, pickles - bij de grootste pickles-liefhebber van Sinaai en omstreken: haar papa! Je maakt in dit recept de pickles – of piccalillysaus op basis van augurk – helemaal zelf. De subtiel zure smaak van de saus past perfect bij het stuk procureur en de gebakken patatjes. Een ode aan Naomi's papa... én zijn hemd met gesmoste pickles-plekken. Geniet ervan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Vastkokende aardappelen
250 gram
Bloemkool
25 gram
Augurken
20 gram
Zilveruitjes
(Bevat Sulfiet)
1 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Procureur
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
200 ml
Kippenbouillon
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de saus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 – 8 minuten gaar, bewaar de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Hak de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak droog . Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de augurk, de zilveruitjes en de kurkuma toe. Roer goed en laat op laag vuur sudderen tot serveren.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur 1 – 2 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de procureur nog 5 – 7 minuten in de oven.
Bak ondertussen de gekookte bloemkool nog 2 – 3 minuten in de koekenpan van de procureur op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roer net voor serveren de crème fraiche door de saus. Serveer de procureur met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.