Vandaag maak je zelf gehaktbrood van gemengd gekruid gehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt bite toe met panko. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
5 gram
Vers basilicum
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Italiaanse groentemix
100 gram
Passata
75 gram
Witte langgraanrijst
4 ml
Olijfolie met rozemarijn
¾ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom het gemengd gekruid gehakt, de panko, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, het basilicum, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout. Kneed goed door.
Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 3 - 5 minuten.
Blus de groenten af met de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.