Vandaag maak je zelf gehaktbrood van varkensboerengehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt crunch toe met panko. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ takje(s)
Verse rozemarijn
75 gram
Witte langgraanrijst
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
15 gram
Zongedroogde tomaten
¼ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
30 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de panko, de knoflook, de zongedroogde tomaten, de helft van de ui, de Siciliaanse kruiden en de melk. Kneed goed door en breng flink op smaak met peper en zout.
Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.
Breng in een ruime pot water met een snuif zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 3 - 5 minuten.
Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 pak tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.
Kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Snijd het gehaktbrood in sneetjes en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.