Pudding van parelcouscous en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pudding van parelcouscous en kokos

Pudding van parelcouscous en kokos

Met sinaaasappel, kardemom en pistache

Parelcouscous leent zich, net als rijst, ook goed voor zoete gerechten. In dit dessert, geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken, combineer je de couscous met kokosmelk, kardemom, sinaasappel en pistache.

Allergenen:
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd16 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gemalen kardemom

250 ml

Kokosmelk

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

snufje

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2171 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels4 g
Eiwitten10 g
Zout0 g

Benodigdheden

Steelpan

Instructies

1
1

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de parelcouscous en de kardemom toe en bak 3 – 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, en voeg toe aan de parelcouscous samen met de suiker en een snufje zout.

2
2

Laat de parelcouscous 8 – 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, terwijl je regelmatig roert. Haal de deksel van de pan en kook nog 4 – 6 minuten. Roer goed door. De pudding kan nu wat vloeibaar lijken, maar zal dikker worden wanneer hij afkoelt.

3
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Roer de sinaasappelstukjes en de helft van de pistachenoten door de parelcouscous.

4
4

Serveer de parelcouscouspudding in glaasjes en garneer met de overige pistachenoten.