Speciaal ingrediënt in je box! De maiskolf. Geniet van deze zomerfavoriet, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 tl
Gerookt paprikapoeder
2 stuk(s)
Kipdrumsticks met baharat-marinade
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Maiskolf
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Dunne frieten
1 stuk(s)
Mini Turks brood
(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)
1.25 el
[Plantaardige] mayonaise
1.5 el
[Plantaardige] boter
30 ml
Water voor saus
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de boter uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder 1 minuut. Zorg ervoor dat de kruiden niet aanbranden. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. De kipdrumsticks moeten nog niet volledig gaar zijn, want je bakt ze nog verder in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el boter per persoon. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en leg de maiskolf ernaast. Besmeer de bovenkant van de maiskolf met de knoflookboter. Breng alles op smaak met peper en zout.
Bak de frieten, mais en kipdrumsticks 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Past niet alles in de oven? Bak de kipdrumsticks dan in 5 - 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe aan de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 - 20 minuten op middellaag vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm.
Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee. Verhit ondertussen een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de ui met een snuif zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el boter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen in een kom de rode kool, witte kool en wortel met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Haal de kipdrumsticks uit de oven. Pas op voor de hete stoom die van de kip afkomt. Snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden.
Voeg, zodra de ui klaar is, de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Meng goed door en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Snijd het broodje open en beleg met de koolsla, de pulled chicken en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de frieten en de overige koolsla. Garneer de maiskolf met de bieslook.