De bataat heeft een licht gekleurde schil, maar is vanbinnen knaloranje. De zachte, zoete puree combineert goed met de knapperige rode paprika en de iets pittige smaak van de bieslook. De oude geitenkaas laat je in de oven over de aubergine heen smelten voor een hartige touch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Aubergine
50 gram
Oude geitenkaasvlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Zoete aardappel
8
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
½
Rode paprika
½
Olijfolie
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
½
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel de aubergineplakken met de olijfolie. Bestrooi met de helft van de geitenkaas, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.
Schil ondertussen de bataat en snijd in grove stukken. Zorg dat de bataat net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de bataat in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
Stamp de bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng met de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.