Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen

Quesadilla is een typisch Mexicaans gerecht waarbij twee tortilla’s op elkaar worden geplaatst met daartussen kaas. Door het Libanese platbrood krijgt dit recept een Midden-Oosters tintje. De amandelen, afkomstig uit Californië, zorgen voor extra veel vitamine E.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

1.5

Tomaat

5

Radijs

1 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼

Citroen

40 gram

Andijvie en radicchio

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 blik(ken)

Tomatenpuree

1 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)688 kcal
Energie (kJ)2879 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Instructies

Snijd de tomaat
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat en radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille fijn. Pers de citroen uit.

2

Meng de eikenbladslamelange met de radijs en het fijngesneden radijsblad in een saladekom.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Bak de tomatenpuree met de oregano en knoflook
4

Meng de tomatenpuree met de knoflook en oregano in een kom. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op middelhoog vuur.

Beleg het platbrood
5

Smeer het platbrood in met de tomatenpuree en beleg een helft met tomaat en gruyère. Bestrooi met peper en zout en vouw het platbrood dubbel. Herhaal dit met de overige platbroden.

6

Leg de platbroden op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, dille, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

Snijd de quesadilla's doormidden
7

Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Serveer met de salade.