Quesadilla’s zijn met kaas gevulde en gegrilde tortilla’s, een populair gerecht in Mexico. In plaats van tortilla’s bak jij zelf volkoren pannenkoeken. Je vult ze met spinazie, tomaat en kruidenkaas. De kruidenkaas is een Hollandse Goudse met smaakmakers als paprika, knoflook en bieslook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Spelt-pannenkoekenmix
(Bevat Gluten Kan bevatten Noten)
1 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
250 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de tomaat in dunne plakken.
Voeg de pannenkoekenmix, helft van het paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en klop met een garde tot een glad beslag.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, spinazie en overige paprikapoeder 5 minuten op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Reken 2 pannenkoeken per persoon. Smelt ¼ el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Schenk vervolgens een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 – 3 minuten aan een kant goudbruin. Keer om met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 2 minuten. Herhaal deze handeling tot al het beslag op is.
Beleg de helft van de pannenkoeken met tomaat, spinazie en kruidenkaas. Vouw de pannenkoek dicht en bestrooi met extra kruidenkaas. Bak de pannenkoeken 6 – 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Schep met een spatel de warme quesadilla's op de borden.