Quiche met spruitjes en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met spruitjes en blauwe kaas

Quiche met spruitjes en blauwe kaas

met uienchutney en walnootstukjes

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Spruiten

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3390 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten50.1 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels8 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Ovenschaal
Quichevorm
Quichevorm
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Uien bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).

Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.

Spruiten koken
3

Kook ondertussen de spruiten, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spruitjes zijn bijzonder rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Quiche voorbakken
4

Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.

Quiche vullen
5

Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de blauwe-kaasblokjes en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.