Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Spruiten
½ stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Pikante uienchutney
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).
Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.
Kook ondertussen de spruiten, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Spruitjes zijn bijzonder rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de blauwe-kaasblokjes en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.