Quiche met spruitjes en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met spruitjes en blauwe kaas

Quiche met spruitjes en blauwe kaas

met uienchutney en walnootstukjes

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Veggie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Eieren
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Pikante uienchutney

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten52.1 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten53.2 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de spruiten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel.
Ui bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om.
  • Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Kook ondertussen de spruitjes 4 - 6 minuten, giet af en bewaar apart.

Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.

Quiche bereiden
3
  • Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie.
  • Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
  • Klop de eieren in een kom en roer de gebakken ui erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de spruitjes over het bladerdeeg en giet het eimengsel erover. Bedek met de blauwe kaas en de walnoten.
  • Bak de quiche dan 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd de quiche en serveer.