Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Spruiten
3 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Pikante uienchutney
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1.52 stuk(s)
Ei
40 gram
Fourme d'Ambert
5 gram
Walnootstukjes
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).
Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de fourme d'Ambert (zie Tip) en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Fourme d'Ambert heeft een natuurlijke korst die je gewoon kunt eten; eraf snijden is dus niet nodig.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.
Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten.