Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1.5 tl

Sumak

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

175 ml

Water

¾ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9.9 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Grote kom
Rasp

Instructies

Couscous koken
1
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verhit de helft van olijfolie in een pot op middelhoog vuur en bak de parelcouscous met de rode peper 1 minuut.
  • Voeg het water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken.
Vis bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 3 - 5 minuten.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de sumak.
  • Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en houd afgedekt warm tot serveren.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de tomaat, komkommer en verse kruiden toe aan een grote kom.
  • Rasp de schil van de appelsien. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg de appelsien, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak toe. Breng op smaak met peper zout. Roer alles goed door.
Serveren
4
  • Meng de Midden-Oosterse kruiden door de parelcouscous en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in kommen. Verdeel de vis, ui en salsa eroverheen.
  • Meng in de grote kom de mayonaise en appelsienrasp naar smaak met de overgebleven dressing van de salsa.
  • Garneer het gerecht met de appelsienmayo.