Kabeljauwfilet met za'atar en frisse salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met za'atar en frisse salsa

Kabeljauwfilet met za'atar en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en verse kruiden

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2854 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels10.9 g
Eiwitten31.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Grote kom
Mes
Kom

Instructies

Couscous koken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verhit de helft van olijfolie in een pot op middelhoog vuur en bak de parelcouscous en rode peper 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 12 - 14 minuten zachtjes koken.
Vis bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de vis toe aan de ui. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Voeg de za'atar in de laatste minuut toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en houd afgedekt warm tot serveren.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg de tomaat, komkommer en verse kruiden toe aan een grote kom.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg aan de kom de appelsien, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak toe. Breng op smaak met peper zout. Roer alles goed door.
Serveren
4
  • Meng 3/4 van de Midden-Oosterse kruiden door de parelcouscous en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom mayonaise met de overige Midden-Oosterse kruiden.
  • Serveer de couscous in kommen. Verdeel de vis, ui en salsa eroverheen.
  • Garneer het gerecht met de mayonaise.