Bulgurbowl met harissa en portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met harissa en portobello

Bulgurbowl met harissa en portobello

met smokey kikkererwten en komkommer-tomatensalade

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Portobello

15 gram

Harissa

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels21.4 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de bulgur. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng goed door.
  • Spoel de kikkererwten af ​​onder koud water, laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. 
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 12 - 14 minuten.
Kikkererwten bakken
2
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon en het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de portobello in dunne schijfjes. 
  • Verhit een tweede pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de portobello en de ui 5 minuten.
  • Roer de harissa en honing door de portobello en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. 
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. 
  • Voeg de tomaat en komkommer toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal en de aangegeven hoeveelheid water voor saus.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de portobello, kikkererwten en tomaat-komkommersalade erover.
  • Garneer met de sambalmayonaise.