Kabeljauwfilet met pikante groene yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met pikante groene yoghurtsaus

Kabeljauwfilet met pikante groene yoghurtsaus

met korianderrijst, Mexicaanse kruiden en limoen

Groene chilipepers voegen een heldere, pikantheid toe aan gerechten. Ze zitten boordevol vitamine C en maken elke hap pikanter!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2616 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Zeef
Hapjespan
Keukenpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pot voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Haal de blaadjes van de koriander en snijd fijn.
  • Voeg de steeltjes van de koriander en de rijst toe aan de pot met kokend water en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Dep de kabeljauw droog en wrijf in met de Mexicaanse kruiden, peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan of diepe pan op hoog vuur. Bak de kabeljauw 1 minuut per kant, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pot de ui, de tomaat en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de maïs en per persoon: 30 ml kookvocht en het sap van 1 limoenpartje toe aan de pot. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door, leg de vis tussen de groenten en laat sudderen tot serveren.
Groene saus maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken. 
  • Meng in een hoge kom de groene peper met de yoghurtdressing, de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de helft van de koriander en de overige knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een gladde saus
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de groenten en de vis op de rijst.
  • Besprenkel met de groene saus. Garneer met de overige koriander. 
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.