Plantaardige nuggets met currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige nuggets met currysaus

Plantaardige nuggets met currysaus

met rijst, paddenstoelenmix en botersla

De vegan nuggets hebben evenveel smaak en dezelfde structuur als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Soja
Mosterd
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

½ head

Botersla

75 gram

Witte langgraanrijst

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3273 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels13.3 g
Eiwitten19.1 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Nuggets bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix met de ui en Koreaanse kruiden 6 minuten.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise en 1 tl water per persoon.
  • Snijd de sla grof en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst en sla in kommen. Leg de paddenstoelen en de nuggets erbovenop.
  • Besprenkel het gerecht met de currymayonaise.