Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

80 gram

Rigatoni

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Tomatentapenade

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

60 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)971 kcal
Energie (kJ)4064 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.1 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon in een kom.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 gram pasta per persoon in dit recept en laat de kaas achterwege. Van de overige pasta en kaas kun je de volgende dag een salade maken of het verwerken in een soep.

Saus maken
3
  • Blus het gehakt en de ui af met de groentebouillon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel 3/4 van de rucola over diepe borden.
  • Roer de pasta, de aubergine en de helft van de kaas door de saus.
  • Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige rucola en kaas.