Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes

Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes

met Parmigiano Reggiano en vers basilicum

De vegetarische kipstukjes hebben dezelfde structuur als vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

100 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3622 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten36 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng goed. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de tomaat in blokjes.

Vegetarische kipstukjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes, inclusief marinade, 4 - 5 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, mascarpone en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Basilicum snijden
4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes. Rasp de Parmigiano Reggiano met een grove rasp.

Saus afmaken
5

Voeg 20 ml kookvocht per persoon toe aan de sauteerpan met deksel. Roer de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni en vegetarische kipstukjes toe aan de sauteerpan en schep goed om. Voeg eventueel extra kookvocht of water toe als je de saus te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.