Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op lokale bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
75 gram
Risottorijst
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.17 zakje(s)
Gemalen venkelzaad
350 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Bereid de bouillon in een steelpan. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit de boter in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, 2/3 van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 minuten los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middellaag vuur.
Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker, wittewijnazijn en een snuif zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Voeg de risottorijst toe aan de wok of sauteerpan en bak 2 minuten al roerend op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door.
Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn en voeg daarna de bouillon toe.
Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 - 20 minuten gaar (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.
Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen.
Voeg de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de overige geraspte kaas en leg de venkelsalade erbovenop. Garneer met het venkelloof.