Risotto van orzo met victoriabaarsfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm

De victoriabaars - max. 2 meter - is een van de grootste zoetwatervissen te wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Venkel

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Spekreepjes

85 gram

Orzo

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)171 kcal
Energie (kJ)715 kJ
Vetten12.7 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten10.8 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels3.9 g
Eiwitten2.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes (zie Tip).
  • Snijd de citroen in schijfjes

Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de victoriabaars voor een mooi eindresultaat.

Spekjes bakken
2
  • Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.


Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
3
  • Voeg de orzo toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon er dan voorzichtig bij. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.
Vis bakken en serveren
4
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten op één zijde.
  • Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
  • Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
  • Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.