Rode curry met witlof, choisam en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden

De verse rode currypasta is speciaal voor HelloFresh gemaakt en vers afgevuld. De currypasta wordt gemaakt van gemberwortel, ui, knoflook, rode pepers, citroengras, limoenblad, korianderblad, basilicum en kokos. Deze ingrediënten worden fijngesneden en in een pan bereid als curry en vermengt tot een currpasta.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½

Ui

150 gram

Witlof

100 gram

Choisam

100 ml

Kokosmelk

50 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1

Ei

(Bevat Eieren)

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)780 kcal
Energie (kJ)3264 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de witlof klein
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd klein. Snijd de choisam klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Bak de groenten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 30 seconden mee. Voeg de kokosmelk, honing en sojasaus toe en meng goed. Breng de curry op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 2 ½ minuten de choisam toe.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Hak de koriander fijn.

Garneer de maaltijd
5

Voeg de cashewnoten toe aan de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het spiegelei.