De verse rode currypasta is speciaal voor HelloFresh gemaakt en vers afgevuld. De currypasta wordt gemaakt van gemberwortel, ui, knoflook, rode pepers, citroengras, limoenblad, korianderblad, basilicum en kokos. Deze ingrediënten worden fijngesneden en in een pan bereid als curry en vermengt tot een currpasta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Basmatirijst
½
Ui
150 gram
Witlof
100 gram
Choisam
100 ml
Kokosmelk
50 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1
Ei
(Bevat Eieren)
3 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd klein. Snijd de choisam klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 30 seconden mee. Voeg de kokosmelk, honing en sojasaus toe en meng goed. Breng de curry op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 2 ½ minuten de choisam toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Hak de koriander fijn.
Voeg de cashewnoten toe aan de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het spiegelei.