Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
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Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

100 gram

Varkenshaasstukjes

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)1034 kcal
Energie (kJ)4326 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.2 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Dans la casserole, portez un bon volume d’eau à ébullition pour les farfalle. Ajoutez-y 1 bonne pincée de sel. Taillez l’aubergine en petits dés de 1 à 2 cm. Dans le bol, mélangez-les avec 1/2 cs de farine par personne. Faites chauffer 1 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y dorer l'aubergine 10 à 12 minutes.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Cuire la viande
2

Pesez les farfalle et faites-les cuire 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Écrasez ou émincez l'ail. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir l'oignon, l'ail et le poivron 1 minute. Ajoutez les dés de filet de porc, puis faites cuire 2 à 3 minutes.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de slagroom.

Préparer la sauce
3

Déglacez les dés de filet de porc avec 1/2 cs de vinaigre balsamique noir par personne et la crème fraîche liquide. Ajoutez le thym, la tapenade de tomate et les farfalle, puis émiettez-y 1/4 de cube de bouillon par personne. Réchauffez le tout 3 à 4 minutes à feu doux et à couvert.

Servir
4

Incorporez l’aubergine et la moitié du fromage italien aux pâtes. Salez et poivrez. Servez les pâtes dans des assiettes creuses et garnissez-les du reste du fromage.